Een lichte koerswijziging voor SEOkwakzalvers.com

Hoewel we bij SEO kwakzalvers tevreden zijn over de zaken die we onder de aandacht weten te brengen, hebben we de laatste tijd ook veel commentaar gehad op het noemen van specifieke namen van bedrijven. Mede ook vanwege het anonieme karakter van dit concept. Dit is zelfs zover gegaan als de dreiging van gerechterlijke stappen van sommige mensen/bedrijven tegen ons wegens misgelopen omzetten. Dit heeft ons aan het denken gezet over de noodzaak om bedrijven/personen direct aan te spreken en het doel dat we gesteld hebben. En dit heeft geresulteerd in een koerswijziging voor het concept.

De wijziging houdt simpelweg het volgende in: wij zullen deze website niet meer inzetten om concrete bedrijven en partijen uit te lichten omdat het niet nodig is voor het doel dat wij willen bereiken. Dat is ook nooit nodig geweest, maar bood ons een eenvoudige manier om voorbeelden te geven van wat in onze ogen viel onder SEO kwakzalverij. Het doel van SEOkwakzalvers.com is altijd geweest om mensen die SEO bedrijven in willen schakelen te leren hoe ze kwakzalvers in het algemeen kunnen herkennen, niet om specifieke bedrijven aan te wijzen die kwakzalvers zijn en kapot te maken. Dit willen wij doen door de uitspraken van dit soort bedrijven uit te lichten (en niet de bedrijven zelf) en te vertellen waarom sommige dingen niet werken.

Hoewel het voor de aandacht die de berichten genereren en de discussies die er door ontstaan wel aanlokkelijk is om specifieke bedrijven uit te lichten zijn wij van mening dat wij daarmee ons doel voorbij schieten. Vandaar de keuze om de berichten waarin specifieke bedrijven uitgelicht werden te verwijderen. We zullen deze verhalen wellicht wel gebruiken om specifieke beloftes en concepten uit te lichten, maar we zullen hierbij geen echte namen van personen of bedrijven meer noemen.

Wij willen de markt opvoeden, niet afbreken. Hopelijk begrijpen jullie onze beslissing en zullen jullie ons even trouw blijven volgen als voorheen.

P.S. Wij zullen niet ontkennen dat de dreiging met gerechterlijke stappen een aandeel in deze beslissing heeft gehad, daar hadden wij inderdaad geen zin in. Het is tenslotte maar een hobbyproject. Maar wij denken ook zonder deze insteek prima onze rol kunnen vervullen. Mocht je ooit twijfelen of een SEO partij wel een goede keuze is dan kan je altijd onze mening vragen via het contactformulier, seokwakzalvers@gmail.com of ons Twitter-account.

Comments

Powered by Facebook Comments

4 reacties op “Een lichte koerswijziging voor SEOkwakzalvers.com

 1. Dennis

  Jammer, was naar mijn mening just wel het bestaansrecht voor deze site en in ieder geval voor mij aanleiding om te volgen. Snap wel dat jullie geen zin in rechtszaken hebben maar IMO zal dit snel de zoveelste site worden met algemene do’s & don’ts voor SEO en gezien het aantal posts + de snelheid waarmee jullie posten (1x in de maand ofzo?) zal het dan denk vooral veel mosterd na de maaltijd worden wat wordt geserveerd.

  Is het niet mogelijk om met een algemene disclaimer, + geen namen melden maar enkel de werkwijze en garanties van de SEO kwakzalvers dat het toch nog een soort van kan?

 2. SEO Kwakzalvers

  @Dennis Het is wel de bedoeling dat we de werkwijze en garanties etc. van SEO kwakzalvers nog steeds melden, maar dat we hier inderdaad geen namen bij noemen. Het gaat namelijk om de specifieke bedrijven maar op de technieken die ze toepassen.

 3. Maar het is niet verboden te linken naar de zoekopdracht in Google van de bepaalde bewering. Wij weten dan heus wel dat het bovenste resultaat de kwakzalver is die jullie bedoelen :-)

 4. Richard

  Inderdaad, daar ging jullie bestaansrecht.
  Óf je weet dat je gelijk hebt en genuanceerd bericht, en dan heb je niets te vrezen, maar laat je dan ook niet intimideren,
  Óf je twijfelt aan jezelf en/of je weet dat je te kort door de bocht bent geweest…

  In beide gevallen ben je niet handig bezig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste tweet

 1. Heb je tips voor ons? Laat het ons weten.