Zoekwoorden in Meta keywords is het slechtste SEO advies

Vorige week vroegen we jullie te kiezen welk SEO advies je in 2012 niet meer terug wilde zien. Er is volop gestemd op onze poll. Maar liefst 232 stemmen mochten we registreren en er kwam één duidelijke winaar naar voren: “Laat zoekwoorden terugkomen in Meta keywords”. Met bijna 20% van de stemmen is dit advies toch wel ruim de winnaar van deze poll geworden. En wat ons betreft terecht!

Meta keywords

Meta keywords is namelijk al geruime tijd door diverse bronnen herhaardelijk als nutteloos element bestempeld. Google verklaarde zelf in september 2009 al dat het de keywords meta tag niet gebruikt voor rankings in de zoekmachine. In oktober 2009 volgde ook Yahoo! met een verklaring dat het dit element niet gebruikt.

Opmerkelijk genoeg verklaarde Bing in 2011 nog dat het de keywords meta tag wel gebruikt als signaal voor de ranking in zoekmachines. Hoewel dat een verrassing was voor veel mensen, bleek na nader onderzoek dat Bing het vooral gebruik als signaal voor spam, niet zozeer om zoekwoorden te herkennen.

Het gebruiken van meta keywords is dus niet alleen nutteloos, maar kan zoekmachines zelfs signalen geven spam. Het advies om zoekwoorden in meta keywords te plaatsen is dus inderdaad een slecht advies.

De complete uitslag

Naast een duidelijke winnaar leverde de poll nog 3 adviezen op die heel dicht bij elkaar de 2e en gedeeld 3e en 4e plaats innemen. Ook het advies om niet te linken naar andere websites, het kopen van links of link building pakketten en het aanmelden bij zoekmachines leverden ieder ruim 15% van de stemmen op.

Opvallend was dat vrijwel niemand iets wilde toevoegen aan de lijst. Blijkbaar zijn het vooral dezelfde onzin adviezen die hardnekkig en langdurig terug blijven komen. Het zijn ook niet de adviezen over een specifiek onderwerp (links, inhoud of technische trucjes) die veel stemmen ontvangen, maar het is een mix van deze factoren. Onzinadviezen komen in alle factoren terug.

Iedereen bedankt voor het stemmen en dat we maar mogen hopen dat we de volgende adviezen in 2012 zo weinig mogelijk terug zien:

[polldaddy poll=5794333]

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste tweet

  1. Heb je tips voor ons? Laat het ons weten.